Winterse kost

Boerenkool op Oosterse wijze

 

Iedereen kent deze oerhollandse wintergroente. Meestal eten we boerenkool als stamppot met spekjes en rookworst. Boerenkool kan natuurlijk ook op andere manieren bereid worden. Hieronder een heerlijk recept voor Boerenkool op Oosterse wijze.

  

 Wat heb je nodig voor 4 personen?

  - 400 gram kipfilet in kleine stukjes

  - 1 theelepel sambal

  - 2 theelepels ketjap

  - 1 eetlepel honing

  - 800 gram boerenkool (gewassen en gesneden)

  - 75 gram cashewnoten

  - zout en peper

  - olie om in te bakken

  

Bak de kip in een wok of hapjespan, samen met de sambal, ketjap, honing, zout en peper. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en roerbak nog ongeveer 10 minuten (tot de boerenkool zacht en gaar is). Zet het vuur uit en roer de cashewnoten door het gerecht.

Lekker met aardappelpuree of geroosterde aardappeltjes uit de oven.

 

Smakelijk eten.