Pittige kip uit de oven

Kipfilet ... een stukje vlees wat heel vaak gebruikt wordt in de keuken. En het mooie van kipfilet is: het is mager en zit boordevol eiwitten én ...... je kunt het op heel veel manieren klaarmaken.

Dit is een super makkelijk maar erg smakelijk en ook 'slank' recept. Door het gebruik van de hüttekase krijg je nog een extra portie eiwitten binnen ook.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

- 2 kipfilets

- 100 gram hüttekase

- 1 rode peper (klein gesnipperd)

- 1/2 rode paprika (heel kleine gesnipperd)

- bosje peterselie (kleingesneden)

- paprikapoeder

- zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de hüttekase met de peper, de paprika en de peterselie in een kom.

Maak inkepingen in de kipfilet (maar snijd deze niet helemaal doormidden), en bestrooi de kipfilet met zout en peper.

Stop het mengsel van de hüttekase in de inkepingen en strooi paprika over de kipfilets.

Leg de kipfilets in een (met bakpapier beklede) ovenschaal en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven. Let op: je hoeft de schaal niet af te dekken.

 

Lekker met gebakken aardappeltjes en een grote salade.

 

Smakelijk eten.