'Slanke' spaghetti

Spaghetti, je kunt het op ontelbaar veel manieren klaarmaken. Wil je graag een 'slanke' versie? Dan is dit recept echt iets voor jou.

Bijkomend voordeel: je heb meteen één van de twee wekelijkse 'vis' momenten achter de kiezen.

Wat heb je nodig voor vier personen?

- twee grote uien, in stukjes

- 2 grote tenen knoflook, in stukjes

- 1 rode peper, in ringetjes (of minder als je niet van pittig houdt)

- 500 gram kabeljauwfilet (vers of ontdooit uit de diepvries)

- 200 gram cherrytomaatjes

- 4 courgettes, gesneden in spaghetti - slierten - courgette

- 50 gram olijven in kleine ringetjes

- Italiaanse kruiden

- zout en peper

- olijfolie

- Parmezaanse kaas

 

Fruit de ui en knoflook in olijfolie in een grote pan (wok of hapjespan). Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi deze met de Italiaanse kruiden. Na ongeveer 5 minuten voeg je de kabeljauwfilet en de pepertjes toe. Laat mee garen tot ze uit elkaar vallen. Dan de cherrytomaatjes en olijven toevoegen, pan afdekken en even laten pruttelen.

De laatste twee minuten de courgette toevoegen en alles goed door elkaar mengen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Opdienen en bestrooien met een beetje Parmezaanse kaas.

Lekker met een frisse salade.

 

Wil je graag meer koolhydraten eten?

Kook dan 200 gram volkoren spaghetti en roer deze gelijk met de courgette door het gerecht.

Smakelijk eten!