Pikante zalm met paksoi

Dit heerlijke visrecept is écht easy om te bereiden. Super lekker en super gezond. Want je weet natuurlijk al lang dat er in vis heel veel gezonde vetzuren zitten. Daarom is het advies om minimaal twee maal in de week vis op het menu te hebben. En zeg nu eerlijk, wie wil er nu geen vis eten met zo'n heerlijk recept. En weet je wat helemaal mooi is? Als je rijst van gisteren 'over' hebt, dan heb je bij deze een nieuwe bestemming voor je kliekje.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- 300 gram zilvervliesrijst (nog niet gaar)

- 1 eetlepel ketjap

- 1 theelepel sambal

- 3 eetlepels olijfolie / kokosolie

- 400 gram zalmfilet in blokjes (anders dan op de foto)

- 1 paksoi, gewassen en in reepjes gesneden

- 1 eetlepel sesamzaad of gehakte pinda's

 

Als je rijst nog niet gaar is: kook de rijst en laat hem afkoelen. Roer de ketjap en sambal door elkaar en schep de zalmblokjes er doorheen. Verhit de helft van de olijfolie of kokosolie in een pan en bak de rijst in een paar minuten knapperig. Voeg nu de zalmblokjes toe en bak enkele minuten mee. Verhit de andere helft van de olijfolie in een wok en roerbak de paksoi samen met het sesamzaad. Breng op smaak met zout en peper.

Klaar is Kees ...

Smakelijk eten.