Visrecepten

'Slanke' spaghetti

Spaghetti, je kunt het op ontelbaar veel manieren klaarmaken. Wil je graag een 'slanke' versie? Dan is dit recept echt iets voor jou.

Bijkomend voordeel: je heb meteen één van de twee wekelijkse 'vis' momenten achter de kiezen.

Wat heb je nodig voor vier personen?

- twee grote uien, in stukjes

- 2 grote tenen knoflook, in stukjes

- 1 rode peper, in ringetjes (of minder als je niet van pittig houdt)

- 500 gram kabeljauwfilet (vers of ontdooit uit de diepvries)

- 200 gram cherrytomaatjes

- 4 courgettes, gesneden in spaghetti - slierten - courgette

- 50 gram olijven in kleine ringetjes

- Italiaanse kruiden

- zout en peper

- olijfolie

- Parmezaanse kaas

 

Fruit de ui en knoflook in olijfolie in een grote pan (wok of hapjespan). Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi deze met de Italiaanse kruiden. Na ongeveer 5 minuten voeg je de kabeljauwfilet en de pepertjes toe. Laat mee garen tot ze uit elkaar vallen. Dan de cherrytomaatjes en olijven toevoegen, pan afdekken en even laten pruttelen.

De laatste twee minuten de courgette toevoegen en alles goed door elkaar mengen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Opdienen en bestrooien met een beetje Parmezaanse kaas.

Lekker met een frisse salade.

 

Wil je graag meer koolhydraten eten?

Kook dan 200 gram volkoren spaghetti en roer deze gelijk met de courgette door het gerecht.

Smakelijk eten!

 

 

 

Pikante zalm met paksoi

Dit heerlijke visrecept is écht easy om te bereiden. Super lekker en super gezond. Want je weet natuurlijk al lang dat er in vis heel veel gezonde vetzuren zitten. Daarom is het advies om minimaal twee maal in de week vis op het menu te hebben. En zeg nu eerlijk, wie wil er nu geen vis eten met zo'n heerlijk recept. En weet je wat helemaal mooi is? Als je rijst van gisteren 'over' hebt, dan heb je bij deze een nieuwe bestemming voor je kliekje.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- 300 gram zilvervliesrijst (nog niet gaar)

- 1 eetlepel ketjap

- 1 theelepel sambal

- 3 eetlepels olijfolie / kokosolie

- 400 gram zalmfilet in blokjes (anders dan op de foto)

- 1 paksoi, gewassen en in reepjes gesneden

- 1 eetlepel sesamzaad of gehakte pinda's

 

Als je rijst nog niet gaar is: kook de rijst en laat hem afkoelen. Roer de ketjap en sambal door elkaar en schep de zalmblokjes er doorheen. Verhit de helft van de olijfolie of kokosolie in een pan en bak de rijst in een paar minuten knapperig. Voeg nu de zalmblokjes toe en bak enkele minuten mee. Verhit de andere helft van de olijfolie in een wok en roerbak de paksoi samen met het sesamzaad. Breng op smaak met zout en peper.

Klaar is Kees ...

Smakelijk eten.

 

Vis uit de oven

Dat vis gezond is weten we allemaal. Maar we weten niet allemaal hoe we deze gezonde lekkernij makkelijk én lekker kunnen bereiden.

Bij deze een tip van een eenvoudig maar lekker visgerecht. Zeker ideaal voor de 'beginnende' viseter.

 

Ingrediënten:

 100 gram witvis-filet (kabeljauw, tilapia) per persoon

 mosterd

 olijven

 zongedroogde tomaatjes

 aardappelpartjes (voorgekookt)

 olijfolie

 Italiaanse kruiden (of zout, peper, oregano)

 

To do:

 Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Leg de visfilet op een groot stuk aluminiumfolie en bestrijk de vis met een laagje mosterd. Leg daarop de (kleingesneden) stukjes olijf, zongedroogde tomaat en de aardappelpartjes. Italiaanse kruiden (of zout, peper, oregano), scheutje olijfolie er overheen en maak het aluminiumfolie dicht. Je maakt één pakketje pp. Pakketjes in de oven leggen en na ongeveer 30 minuten heb je een heerlijk visgerecht.

 

 

 Lekker met een frisse salade en / of (gestoomde) brocolli.