Risotto met olijven en zongedroogde tomaten

Dit recept maakte ik vorig weekend en het was me toch lekker!

Uiteraard deel ik het maar wat graag. 

Dus heb je zin om te kokkerellen? Dit is zeker een aanrader!

Je bent er ongeveer een half uur mee bezig.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

- 150 - 200 gram risotto rijst

- 750 ml warme groentebouillon (kun je maken van een bouillonblokje en als je heel veel tijd hebt maak je lekker verse bouillon)

- halve ui gesnipperd

- pepertje gesnipperd

- 1 teen knoflook kleingesneden of geperst

- 10 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden

- 10 grote olijven in ringetjes gesneden

- 200 gram spinazie kleingesneden

- 80 gram geraspte kaas (bij voorkeur een harde kaas zoals peccorino)

- een handje geroosterde pijnboompitten

- olijfolie om in te bakken

 

Wat moet je doen?

Doe een scheut olie in een grote pan (wok, snelkookpan) en fruit de ui, het pepertje en de knoflook op laag vuur. Let op dat de knoflook niet verbandt. Als de uitjes glazig zijn voeg je de risotto rijst toe. Bak de rijst tot de korrels glazig zijn. Daarna steeds een soeplepel bouillon toevoegen. Laat het helemaal opnemen door de rijst voordat je er nieuwe bouillon bij doet en blijf dit herhalen. Na ongeveer 20 - 25 minuten is de rijst gaar. Blijf steeds roeren in de risotto. Als alle bouillon is opgenomen voeg je de tomaatjes, olijven en spinazie toe. Goed roeren tot de spinazie geslonken is. Dan haal je de pan van het vuur en roer je de kaas door de risotto. Besgtrooi het gerecht met geroosterde pijnboompitten.

Lekker te combineren met een mooi stukje vis (bijv. zalm of kabeljauw) of een gegrild stukje kipfilet. 

Uiteraard mag een knapperige salade niet ontbreken.

Ik maakte als bijgerecht nog gegrilde tomaatjes uit de oven.