Puntpaprika met bloemkoolcurry en couscous.

Deze week komt er een heerlijk en super simpel vegetarisch gerecht voorbij.



Wat heb je nodig voor 4 personen?...
- olie
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 (kleine) eetlepel sambal
- 500 gram bloemkool in kleine roosjes
- 1 theelepels gemberpoeder djahé (indien gewenst)
- 200 ml kokosmelk
- 250 gr couscous
- 4 rode puntpaprika's
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 100 gram feta (verkruimeld)

Fruit de ui en de knoflook in ongeveer 3 minuten. Sambal 1 minuut meebakken. Voeg bloemkool, gemberpoeder en kokosmelk toe en stoof ongeveer 20 minuten. Af en toe omscheppen. Bereid de couscous volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep de couscous met 1 eetlepel peterselie door de gestoofde bloemkool. Vul de paprikahelften met dit mengsel (2 helften per persoon) en verdeel de feta en de rest van de peterselie erover.

Smakelijk!

Om meer kleur in het gerecht te brengen kun je een gedeelte van de bloemkool vervangen door sperziebonen.