Geroosterde wortel & pastinaak

De afgelopen weken postte ik regelmatig een foto op social media waarop een (deel van mijn) gerecht bestond uit geroosterde wortel & pastinaak. Ik heb regelmatig te vraag gekregen hoe ik dit maak. 'Goh, dat ziet er lekker uit! Hoe maak je dat?'  'Dat is vast heel erg ingewikkeld he?'. 

Bij deze kan ik verklappen: dit gerecht is zo easy dat je echt succesvol moet zijn om het te laten mislukken.

Je kunt de groenten eten als 'groenten' maar het is ook een prima koolhydraatbron, en dus ook prima als vervanger voor de aardappel. 

En dan nog een tip: ik vaak maak een dubbele of driedubbele portie. De groenten zijn namelijk ook heerlijk in een salade. Of je warmt ze de dag erna even op. Dan scheelt het je een half uur wachttijd.

 

Wat heb je nodig voor 1 (grote) portie per persoon:

- 200 gram winterpeen

- 200 gram pastinaak

- scheutje olijfolie of olijfoliespray

- peper & zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier of pak een grote ovenschaal.

Was de winterpeen en pastinaak. Schillen is niet nodig. Snijd de uiteinden er vanaf. Daarna halveer je de groenten (door de lengte (dus je krijgt een lange snijbaan). Eventueel het dikke uiteinde van de pastinaak nog een keer halveren (in partjes).

Verspreid de groenten op de bakplaat of in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Je kunt een spray gebruiken of een kwastje om de olijfolie te verdelen. Snufje zout en peper erop en dan 30 minuten in de oven. 

Lekker met een portie (groene) groeten zoals spinazie, boontjes of brocolli en een lekker stukje vlees of vis.