Puree van aardappel en knolselderij

Het winterse weer laat zich weer zien dus het is ook weer tijd voor winterse kost.

Deze puree is verrassend smaakvol en prima te combineren met andere winterse 'lekkernijen'.

Wat heb je nodig voor 4 personen?.

- 400 gram kruimige aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden

- 400 gram knolselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden

- groentebouillon blokje

- scheut olijfolie

- 100 ml melk

 

Doe de stukjes aardappel, knolselderij en het bouillonblokje in een pan met kokend water en kook het tot de stukjes helemaal zacht zijn.

Giet de aardappel en knolselderij af en bewaar het kookvocht. Doe de melk bij de aardappel en knolselderij in de pan tot de melk kookt.

De pan van het vuur halen, een scheut olijfolie toevoegen, en met een stamper stampen tot puree (grof of glad, naar eigen smaak). Steeds een beetje kookvocht toevoegen.

Breng op smaak met zout en peper.

 

Lekker te combineren met biefstuk en spruitjes.