Spitskool stamppot met tomaat en mozzarella

Deze week kies ik voor een heerlijk winterse stamppot en ik geef hem een 'moderne' twist. Niet moeilijk om te bereiden, wel heerlijk als hij op je bord ligt.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 - 700 - 1000 gram (kruimige) aardappelen

- bouillonblokje

 - scheutje melk

 - 1 kleine spitskool

 - 2 stevige tomaten

 - 1 bolletje mozzarella

 - 5 blaadjes basilicum

 

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe de aardappelstukjes en het bouillonblokje in een pan met kokend water en kook de aardappelstukjes gaar. Was de spitskool en snijd deze in kleine reepjes. Laat de spitskool de laatste 3 minuten meekoken met de aardappelstukjes (tot de blaadjes een beetje zacht zijn). Snijd de mozzarella, basilicum en tomaat in kleine stukjes (zaadlijsten verwijderen). Haal de pan van het vuur, giet het water af (en vang dit op in een beker). Melk in de pan doen (bij de spitskool en aardappelstukjes) en aan de kook brengen.

Maak een stamppot (met mixer of stamper) en gebruik hiervoor het kookvocht wat je hebt bewaard. Als laatste voeg je toe: stukjes tomaat, stukjes mozzarella en basilicumblaadjes (en zout / peper naar smaak).

Even laten staan tot de mozzarella goed is gesmolten en dan: Smakelijk eten!