Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Wie gaat er deze week aan de slag met deze héérlijke soep?

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- 3 uien (gesnipperd)

- 2 teentjes knoflook

- 1 eetlepel kerriepoeder

- 2 kleine zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden

- 2 blokjes groentebouillon

- 3 stengels bleekselderij, geschild en in boogjes gesneden. Het blad apart houden.

- 2 kleine blikjes bruine linzen

- olie om in te bakken

 

Maak 1 liter bouillon van de bouillonblokjes. Verwarm in een andere pan de olie op laag vuur en fruit de ui in 5 minuten lichtbruin. Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en bak nog een paar minuten. Dan de bouillon erbij gieten en 5 minuten doorkoken. Bleekselderij en linzen toevoegen en nog een keer 5 minuten doorkoken. Breng eventueel met peper op smaak.

Verdeel de soep over 4 borden, afmaken met de blaadjes van de bleekselderij en smakelijk eten.

Lekker met een stuk volkorenstokbrood.