Aspergesoep met ham en ei

Het is weer tijd voor het witte goud, oftewel: asperges. Héérlijk!

Bij deze een traditioneel gerecht, makkelijk klaar te maken en om te smullen zo lekker.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- 500 gram witte asperges (ongeschild) of 400 gram witte asperges geschild en de schillen los meegenomen.

- bouillonblokjes (kip of groente)

- 30 gram roomboter

- 2 eieren

- 50 gram achterham in reepjes

- verse peterselie (fijngehakt)

 

Als je de asperges nog moet schillen begin hier dan mee. Daarna 1,3 liter water aan de kook brengen, bouillonblokjes en aspergeschillen toevoegen en zacht laten koken. Snijd ondertussen de geschilde asperges in stukjes van 2 cm en kook de eieren in 8 minuten gaar. Na 20 minuten alle schillen uit de bouillon verwijderen en de asperges toevoegen aan de soep. Ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Schil de eieren en prak ze fijn. Schep de soep op borden of in kommen, verdeel het ei en de ham erover. Afmaken met een beetje peterselie en ...

Smakelijk eten!