Venkelsoep

 

Wist je dat venkel een hele veelzijdige groente is? Het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt olie gemaakt. Breed inzetbaar dus! Vandaag heb ik gekozen voor een snelle en makkelijke soep.

  

 

Wat heb je nodig voor 4 porties?

 - 1 venkelknol

 - 1 ui

 - 1 teen knoflook

 - olijfolie of kokosolie

 - 1 cayennepepertje (gedroogd)

 - 2 groentebouillontabletten

 - 800 cc water

 - zout en peper

Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze aan in een grote pan. Gebruik hiervoor olijfolie of kokosolie. Snijd het cayennepepertje en de knoflook fijn en voeg toe bij de ui. Daarna de venkel in kleine stukjes snijden en ook even mee fruiten. Voeg na een paar minuten het water en de bouillontabletten toe en laat alles ongeveer 15 minuten koken, tot alle stukjes van de venkel zacht zijn. Pan van het vuur halen en met de staafmixer pureren tot de soep helemaal egaal is. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Eet smakelijk!