Pittige pastinaaksoep

Een easy recept voor een super lekkere soep. Heerlijk als lunchgerecht op koude dagen.

 

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  - 500 gram pastinaken, gewassen en in kleine blokjes gesneden (schillen is niet nodig)

  - 1 ui gesnipperd

  - 1 teen knoflook geperst of kleingesneden

  - 1 gedroogde cayennepepertje in kleine stukjes (als je van pittig houdt)

  - 2 theelepels kerriepoeder

  - 2 groente - bouillonblokjes (of 0,75 liter bouillon) 

  - 0,75 liter water 

  - scheutje olijfolie

  - zout en peper

Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui zacht in ongeveer 5 minuten. Voeg de pastinaak, knoflook, cayennepeper en kerriepoeder toe en bak een paar minuten om de smaken los te laten komen.

Kook het water en voeg toe samen met de bouillonblokjes.

 Laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk te breken met een houten spatel.

 Haal van het vuur en mix met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

 

Lekker met vers (volkoren) stokbrood.