Pompoensoep

 

Pompoensoep

Deze week staat het recept in het teken van pompoenen. Je ziet ze in deze periode van het jaar overal: als lampion voor Halloween, je tuin wordt overwoekerd door krullende stengels van de pompoenplant en ook in de supermarkt zijn ze volop aanwezig. Naast het feit dat ze leuk zijn om naar te kijken zijn ze ook nog eens super gezond en goed toe te passen in lekkere en eenvoudige recepten. Ik geef toe .... het kost een beetje kracht om de pompoen in kleine stukjes te krijgen maar dan heb je ook wat.

 

 

 Bij deze de tip voor een lekkere én makkelijke pompoensoep.

 

 Ingrediënten:

1 pompoen geschild, ontdaan van zaadlijsten en in kleine blokjes (tip: een flespompoen is het best hanteerbaar)

2 uien

 2 tenen knoflook

 1 rode peper

 2 theelepels kerrie

 olie

 600 - 800 ml bouillon (kip of groente)

 

Snijd alles in kleine stukjes en fruit de uit, knoflook, peper en kerrie 2 minuten in de olie in een grote pan. Voeg daarna de pompoen toe en bak nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng dit 15 minuten aan de kook.

 Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. (Of voeg niet alle bouillon toe, kook de soep 15 minuten, laat afkoelen en blender het geheel. Daarna terug in de pan met de rest van de bouillon en breng nog een keer aan de kook).

 

Lekker met volkoren stokbrood.

 

Eet smakelijk!