Appelmoes

 

Hoe lekker en hoe makkelijk is het om zelf appelmoes te maken?

Nou ... het is heel makkelijk, en als ik zeg heel makkelijk, dan bedoel ik ook héééél makkelijk.

 

Wat heb je nodig?

- Zoveel appels als je wil - of die in je pan passen

- klein scheutje water

- een grote pan

- staafmixer (als je gladde appelmoes wil)

 

Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis (de schil kun je laten zitten, wil je gladde appelmoes dan moet je de appels ook schillen). Snijd daarna de appels in kleine stukjes.

Doe een bodempje met water in een grote pan. Als het water kookt voeg je de appelstukjes toe. Doe de deksel op de pan en laat de appels zacht worden. Wel goed in de gaten houden, ze mogen niet aanbranden, dus af en toe roeren. Wil je een compote, dan haal je de pan van het vuur als je de stukjes 'zacht' genoeg vindt. Wil je een gladde appelmoes, dan wacht je tot alle appelstukjes zacht zijn en dan maak je er met de staafmixer een puree van.

Je kunt natuurlijk volop variëren:

- maak de moes van half peer en half appel

- voeg de laatste 10 minuten rozijnen toe

- kaneel erbij is ook heel lekker