Tomatensaus van verse tomaten

Natuurlijk weet je dat kant - en - klare tomaten / pasta sauzen de nodige E nummers en andere ingrediënten bevat die je wellicht liever niet eet.

Maar weet je ook hoe eenvoudig je zelf een (basis) tomaten saus maakt?

  

Voor vier personen heb je nodig:

 - 1,5 kg rijpe tomaten

 - 1 gesnipperde ui

 - minimaal 2 teentjes knoflook (geperst of kleingesneden)

 - 1 theelepel gedroogde oregano

 - 2 blikjes tomatenpuree

 - zout en peper

 - olie om in te bakken

Snijd alle tomaten in kleine stukjes. Dit kun je doen terwijl je de ui laat fruiten in de pan. Als de ui glazig is voeg je de tomaten, knoflook, oregano en tomatenpuree  toe. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus kan inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Je kunt er nog meer smaken aan toe voegen, bijv:

 - olijven

 - basilicum

 - mozarella

 Als je teveel saus hebt vries dan een portie in. Dan hoef je de saus de volgende keer alleen maar op te warmen in de pan.