Salade nicoise

Deze salade is beroemd ... én lekker én gezond.

Wat heb je nodig voor een salade voor 1 persoon?

- 150 gram sperziebonen

- 1 ei

- 100 gram cherry tomaatjes

- 75 gram tonijn uit blik (bij voorkeur op waterbasis) - uitlekgewicht

- 1/4 rode ui

- klein teentje knoflook

- 40 gram olijven (groen of zwart) zonder pit

- olijfolie (extra vierge)

- peper en zout

 

Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar in ongeveer 8 minuten. Gelijktijdig kook je het ei. Halveer de tomaatjes, laat de tonijn uitlekken en snipper de rode uit (of maak er 'ringetjes' van). Snijd de knoflook fijn (of gebruik een pers). Boontjes en ei in stukjes snijden.

Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over je bord en garneer met stukjes ei en olijven.

Lekker met vers (volkoren) stokbrood.

 

Smakelijk eten.