Salade met quinoa, avocado en tuinbonen

Deze salade is verrassend en 'net even anders'. Lekker fris op een warme dag.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

- 100 gram quinoa (ongekookt)

- 250 gram tuinbonen (vers - niet peulen maar de bonen - of diepvries)

- 1 citroen

- 1 kleine avocado

- 100 gram radijsjes

- basilicumblaadjes

- goede / extra vierge olijfolie

- zout en peper

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen. Kook de tuinbonen beetgaar en haal ze uit de vliezen. Avocado, radijs, basilicumblaadjes en citroen in kleine stukje snijden  en door elkaar mengen. Hierbij de quinoa en tuinbonen voegen en alles rustig door elkaar roeren. Maak de salade af met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Heerlijk met een stuk vers gebakken (volkoren) stokbrood.

Smakelijk eten.