Maaltijdsalade met makreel

Deze week staat weer in het teken van een salade. En niet zomaar een salade. Nee ... een héérlijke salade met makreel. Makreel is een 'vette' vis en super gezond. Hij zit bomvol met essentiële vetzuren. Eén of tweemaal in de week 'vette' vis eten is echt een aanrader.

En met deze heerlijke salade is dat niet zo moeilijk.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- 750 gram krieltjes (bij voorkeur ongeschild)

- 250 gram gerookte makreel

- 4 eieren

- 1 bosui

- 200 gram sla (kies zelf een lekkere uit, een neutrale sla zoals botersla is prima bij dit gerecht)

- bosje tuinkers

- mosterd

- olijfolie

- zout en peper

- witte azijn

- yoghurt

 

Halveer de krieltjes en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Kook ook de eieren in 8 minuten hard. Pel ze en maak er kwarten van. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in kleine stukjes. Snijd de bosui in schuine ringetjes en maak de sla schoon. Dan aan de slag met de dressing: 1 lepel mosterd, 1 lepel azijn, zout en peper roeren. Dan 3 lepels olijfolie toevoegen en weer roeren. Als laatste 1 lepel yoghurt en de dressing afmaken.

Verdeel de sla over 4 borden. Krieltjes, ei partjes, makreelfilet en bosui over de borden verdelen. Als laatste de dressing erdoor en afmaken met tuinkers.

Smakelijk eten!