Rode bieten salade met appel en walnoot

Zoals jullie wellicht weten: ik ben echt super fan van salades. Heerlijk als lunchgerecht of als onderdeel van de warme maaltijd.

Deze salade kun je zowel lauw / warm als koud nuttigen.

  

 Wat heb je nodig voor 4 personen?

 - 500 gram rode bieten (ongeschild)

 - 12 walnoten

 - 1 grote friszure appel

 - 2 eetlepels balsamico azijn

 - 2 eetlepels olijfolie

 - 1 theelepel honing

 - zout en peper

Was de ongeschilde bieten en doe ze in een pan. Bedek ze met water en laat ze minimaal een half uur koken. Ze zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken. Hak de walnoten en rooster ze in een koekenpan. Meng de balsamico azijn met de olijfolie en de honing en breng op smaak met zout en peper. Ontvel de rode bieten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de appel in kleine stukjes. Meng alles goed door elkaar en klaar is je salade.

Om er een complete lunch van te maken kun je er nog rijst aan toevoegen (koud of warm) en kleine stukjes geitenkaas.

 

Smakelijk eten.