quinoa salade met kip, avocado en feta

uinoa is niet alleen super gezond maar ook nog eens erg lekker en goed te gebruiken in diverse gerechten. Bij deze een heerlijke salade, geschikt voor lunch of lichte maaltijd.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 ◦ 250 gram quinoa

 ◦ 400 gram kipfilet (in stukjes)

 ◦ 2 handje verse munt

 ◦ 1 avocado

 ◦ 50 gram feta

 ◦ 2 paprika’s (je favoriete kleur)

 ◦ 1 rode peper

 ◦ 120 gram spinazie (of meer als je wilt)

 ◦ 2/3 komkommer

 ◦ Kokosolie of andere olie om in te bakken

 

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

 Kruid de kipfilet stukjes evt. met wat paprika poeder en bak ze vervolgens gaar in kokosolie in een wok. Haal van het vuur en laat afkoelen. Snij de spinazie iets kleiner als het grote bladeren zijn en doe in een grote slakom. Snijd de paprikas, rode peper, komkommer en munt in stukjes en voeg bij de spinazie.Schep de gekookte en uitgelekte quinoa ook door de salade, evenals de kipstukjes. Meng goed door elkaar. Snij de avocado en feta ook in kleine blokjes en strooi over de salade.

Eet smakelijk!