Witlofsalade met bleekselderij, appel en brie

Iedereen kent ze wel hè? Die lekkere witlofstrokjes die je zo lief aankijken in de winkel. Witlof is een ideale groente om mee te variëren. Bij deze een heerlijk en minder gangbaar recept om deze lekkernij te bereiden.

  

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  - 3 stronkjes witlof

  - 2 stengels bleekselderij

  - 1 appel (zoetzuur)

  - 150 gram brie

  - 25 gram walnoten

 Voor de dressing

  - 2 eetlepels olijfolie

  - 1 eetlepel azijn (bijv. witte wijn azijn)

  - 1 theelepel mosterd

  - zout en peper

Snijd de witlof in kleine reepjes (kern verwijderen uit de stronkjes). Snijd de bleekselderij en appel in kleine stukjes en meng dit met de witlofreepjes. Maak de dressing en roer deze door de witlofsalade. Snij de brie in kleine stukjes en hak de walnoten. Door de salade roeren en dan lekker eten.

 Lekker als lunchgerecht met een stuk volkoren(stok)brood. Of als salade bij het hoofdgerecht.

 

Smakelijk!