Bruchetta - broodjes

Deze bruchetta's zijn heerlijk als 'voorafje' op de barbecue. Maar is het weer niet geschikt om te barbecueën? Geen probleem! Dan maak je ze gewoon in de oven.

 

Wat heb je nodig voor 4 bruchetta's per persoon?

- 4 dunne schijfjes stokbrood per persoon (liefst 'ouder' stokbrood, dus niet vers-afgebakken).

- pizza - kruiden

- Italiaanse kruiden

- zout & peper

- 1 klein teentje knoflook per persoon

- lekkere olijfolie

- geraspte kaas (bij voorkeur een harde kaas zoals parmezaan)

- blaadjes rucolla 

- 1 bord

- 1 bakje voor het kruidenmengsel

- barbecue (of oven)

 

Steek de barbecue aan en wacht tot deze (goed) warm is (of verwarm de oven op 200 graden).

Maak de knoflookteentjes schoon en snijd deze heel erg klein (of pers ze). Maak een mengsel van een flinke scheut olijfolie, de knoflook, een eetlepel pizza - kruiden, een eetlepel Italiaanse kruiden en breng verder op smaak met peper en zout. 

Snijd dunne schijfjes van het stokbrood.

Bestrijk de schijfjes brood (royaal met de kruidenolie en garneer met een laagje geraspte kaas.

Leg de broodjes ongeveer 5 minuten op de barbecue (of in de oven op 200 graden) tot ze lekker knapperig zijn. 

 

Serveer de bruchetta's op een mooi bord en bestrooi ze met blaadjes rucolla.

 

Smakelijk!