Hapjes

Bruchetta - broodjes

Deze bruchetta's zijn heerlijk als 'voorafje' op de barbecue. Maar is het weer niet geschikt om te barbecueën? Geen probleem! Dan maak je ze gewoon in de oven.

 

Wat heb je nodig voor 4 bruchetta's per persoon?

- 4 dunne schijfjes stokbrood per persoon (liefst 'ouder' stokbrood, dus niet vers-afgebakken).

- pizza - kruiden

- Italiaanse kruiden

- zout & peper

- 1 klein teentje knoflook per persoon

- lekkere olijfolie

- geraspte kaas (bij voorkeur een harde kaas zoals parmezaan)

- blaadjes rucolla 

- 1 bord

- 1 bakje voor het kruidenmengsel

- barbecue (of oven)

 

Steek de barbecue aan en wacht tot deze (goed) warm is (of verwarm de oven op 200 graden).

Maak de knoflookteentjes schoon en snijd deze heel erg klein (of pers ze). Maak een mengsel van een flinke scheut olijfolie, de knoflook, een eetlepel pizza - kruiden, een eetlepel Italiaanse kruiden en breng verder op smaak met peper en zout. 

Snijd dunne schijfjes van het stokbrood.

Bestrijk de schijfjes brood (royaal met de kruidenolie en garneer met een laagje geraspte kaas.

Leg de broodjes ongeveer 5 minuten op de barbecue (of in de oven op 200 graden) tot ze lekker knapperig zijn. 

 

Serveer de bruchetta's op een mooi bord en bestrooi ze met blaadjes rucolla.

 

Smakelijk! 

Komkommerkrokodil

Deze krokodil is super gezond en dubbel leuk .... leuk om te maken en eigenlijk té leuk om op te eten

 

Wat heb je nodig voor één krokodil?

- 1 (rechte) komkommer

- cherry tomaatjes

- pitloze druiven

- kaasblokjes

- kleine worstjes

- 2 rozijntjes (voor de ogen)

- cocktailprikkertjes

Snij de 'bek' van de krokodil open en maak er 'tandjes' in. Daarna pootjes maken van cocktailprikkers met 2 druifjes om de krokodil stabiel neer te zetten.

En dan ... versieren maar.

 

 

 

 

 

Komkommer sushi met avocado en zalm

Het is komkommertijd, zowel letterlijk als figuurlijk. En dat komt goed uit. Komkommer zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens gezond én goed voor de slanke lijn.

Dit recept is een leuke variant om eens sushi op 'een andere manier' te eten.

Wat heb je nodig voor 10 tot 12 sushi stukjes?

- 1 komkommer

- 75 gram gerookte zalm

- 1/2 rijpe avocado

- 1 theelepel citroensap

- zout en peper

Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Met een klein mesje haal je de zaadlijsten eruit zodat je er doorheen kunt kijken. Snijd de avocado en de zalm in kleine blokjes en meng dit samen met het citroensap en een beetje zout en peper door elkaar.

Verdeel het avocado-zalm-mengsel over de komkommerstukjes en klaar is je sushi.

Smakelijk!

 

Zomerse Fruit Barbecue

Het is even knutselen maar dan heb je ook wel echt een tof en super gezond toetje voor bij een zomerse barbecue.

Wat heb je nodig voor 2 barbecues?

- 1 kleine watermeloen

- 6 stengels bleekselderij

- rozijnen

- satéprikkers

Voor 6 fruitspiesjes

- satérpikkers

- 1 kiwi

- 1 banaan

- 12 druiven

- 6 aardbeien

 

Snijd de meloen in twee helften en lepel het vruchtvlees met een meloenbolletjes-steker eruit.

Aan de onderzijde van beide helften 3 gaatjes boren met een appelboor en de stengels bleekselderij hierin steken. Vul beide barbecues met rozijnen en maak van satéprikkers een rooster.

Voor de spiesjes het fruit schoonmaken / schillen / in stukken snijden en de spiesjes op de barbecue leggen.