Curry's

Curry met kikkererwten en bloemkool

Wil je een keertje kikkererwten gebruiken voor je maaltijd maar weet je niet hoe je ze lekker kunt bereiden?

Dan is dit een heerlijk (vegetarisch) gerecht om op tafel te zetten.

  

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 - 1 grote ui kleingesneden

 - 1 à 2 teentjes knoflook geperst of kleingesneden

 - 1 of 2 gedroogde cayennepepertjes in kleine stukjes gesneden

 - 1 à 2 winterpenen (in kleine stukjes)

 - 1 kleine bloemkool in roosjes

 - 2 handjes rozijnen (donkere)

 - 1 groot blik kikkererwten

 - 2 theelepels kerriepoeder

 - 1 theelepel gedroogde koriander

 - zout en peper

 - 1 blikje kokosmelk

 - koriander

Fruit de ui in een grote pan. Voeg de knoflook (cayennepepertjes als je van pittig houdt) en de stukjes winterpeen toe en laat even mee bakken, samen met de kerriepoeder en de gedroogde koriander. Als de stukjes winterpeen een beetje zacht zijn bloemkoolroosjes toevoegen en kort mee laten garen. Voeg na een tijdje de kokosmelk en de rozijnen toe en laat pruttelen met het deksel op de pan. Als alle ingrediënten beetgaar zijn de kikkererwten toevoegen zodat deze opwarmen. Na een minuut of twee mag de pan van het vuur.

Bestrooi het gerecht met verse koriander en eet smakelijk.

 

Lekker met een verse salade en basmatirijst of naan-brood.

 

 

 

Uiteraard kun je variëren met de groente die je toevoegt. Het is een ideaal gerecht om 'restjes' groente in te verwerken.