Bananenbrood met versiering

Het is niet meer zo 'hip' eigenlijk maar wel nog steeds super lekker. 

Daarnaast kán dit recept bijna niet mislukken, dus ik zou zeggen ... heb je oude bananen die je niet meer lekker vindt om uit de hand te eten? .... neem ze mee naar de keuken en ga op bananenbrood avontuur.

Wat heb je nodig?

- 3 rijpe bananen

- 100 gram volkorenmeel

- 20 gram havermout

- 2 eieren

- 1 flinke scheut olijfolie

- klein scheutje melk

- 2 theelepels bakpoeder

- 2 eetlepels honing

- bakblik (broodvorm)

- bakpapier

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed het bakblik met het bakpapier.

Prak twee bananen en snijd de derde banaan in plakjes. Meng de banenprak met het volkorenmeel, de havermout en het bakpoeder. Goed door elkaar roeren. Dit wordt een stevige brei. De plakjes houd je apart.

Voeg dan de eieren toe, nogmaals goed roeren, de olijfolie, de melk en de honing. 

Als je alles goed door elkaar geroerd hebt doe je het mengsel in het bakblik. Als laatste versier je het brood met de bananenplakjes.

Dan kan het de oven in. Na 40 - 50 minuten is het bananenbrood klaar. Even laten afkoelen (anders is het niet stevig genoeg om te snijnden) en dan lekker smullen maar.