Pannenkoeken

Wie lust ze nu niet? Lekker gebakken pannenkoeken. 

Zo simpel en zo snel klaar. En ze hoeven niet per definitie ongezond te zijn. 

Onze zondag-lunch bestaat vaak uit pannenkoek. Ik maak ze zelf en kies dan voor gezonde opties.

Voor 6 kleine pannenkoeken heb je nodig:

- 125 gram volkorenmeel (of ander meel naar keuze)

- 275 ml melk

- 2 eieren

- snufje zout

- flinke scheut olijfolie (ongeveer 25 gram) 

Maak een glad beslag van bovengenoemde ingrediënten. Zet een kleine koekenpan op het vuur en zorg ervoor dat deze goed warm is.

Schep dan met een soeplepel een deel van het beslag in de pan. Dit hoeft maar een dun laagje te zijn!

Je hoeft er geen extra olie of boter in te doen.

Rustig wachten en als er belletjes op het beslag komen en het beslag is niet meer nat van boven dan draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant ook gaar.

Zet het vuur niet te hoog want dan verbrandt de pannenkoek en wordt de binnenkant niet gaar.

Lekker is het om er appelstukjes in mee te bakken. Schil dan een appel en snijd deze in dunne partjes. Eerst de partjes in de pan leggen en dan het beslag erover heen scheppen. 

Uiteraard kun je ook andere ingrediënten toevoegen (banaan, peer, spek) of de pannenkoek beleggen met stroop, poedersuiker, kipfilet, kaas. Eigenijk kun je er alles op doen wat jee ook op je brood zou leggen. 

Smakelijk pannenkoeken eten.