Appelmoes - brood

Zin in een lekker en gezond tussendoortje? Dan zit je met dit appelmoes - brood helemaal goed.

En het mooie is, het is ook nog eens heel snel klaar.

 

Wat heb je nodig voor één brood?

- 250 gram (zelfgemaakte) appelmoes (klik hier voor het recept)

- 100 gram havermout

- 50 gram volkoren meel

- 3 eieren

- snufje zout

- 50 gram rozijnen

- 2 theelepels kaneel

- 2 theelepels bakpoeder

- 1 handvol pecannoten (optie)

- cakevorm van 20 cm

- bakpapier

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig in een grote kom. Daarna havermout, volkoren meel, zout, kaneel en bakpoeder toevoegen en alles door elkaar roeren. Voeg als laatste de appelmoes toe en roer tot je een smeuïg beslag krijgt. Bekleed het cakeblik met bakpapier en doe het beslag in het cakeblik. Zorg ervoor dat het beslag goed verdeeld is. Daarna kun je de cake bestrooien met de pecannoten.

De cake mag (ongeveer) 45 minuten in de oven. Hij is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze komt er 'schoon' uit. Even laten afkoelen en lekker smullen.

Héérlijk met een laagje roomboter.