Bananen - Chocolade - Brownies met walnoten

Wow ... dit recept is héérlijk.

Het is een 'verantwoord' recept om een lekkere Brownie te maken zonder dat je er extra suiker voor nodig hebt. De suiker die erin zit komt uit de chocolade. Hierin kun je dus zelf een keuze maken. Verder gebruik ik banaan om het recept lekker zoet en plakkerig te maken.

 

Wat heb je nodig voor 12 stukken brownie?

- 200 gram volkoren meel (fijn)

- 2 grote, rijpe bananen

- 3 eieren

- 65 gram olijfolie + olie om de vorm in te vetten

- 1 theelepel bakpoeder

- 75 gram walnoten

- 75 gram pure chocolade (85%)

- 25 gram cacaopoeder

- grote snuf zout

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de bananen tot moes in een grote kom. Doe de olie en de eieren bij de bananen en kluts alles tot het een egale massa is.

Doe het volkorenmeel, de bakpoeder, het zout en de cacaopoeder in een andere kom en meng alles goed door elkaar.

Daarna de walnoten en de chocolade in kleine stukjes hakken en mengen met het meel, bakpoeder, zout en cacaopoeder.

Als laatste giet je het banaan - ei mengsel erbij en roer of kneed alles goed door elkaar. Het is een 'natte' massa.

Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie (of gebruik een bakpapiertje) en schep het deeg in de vorm. Een beetje aandrukken zodat het egaal wordt (let op: druk het niet teveel aan!).

De bakvorm in de oven zetten en 30 tot 35 minuten laten garen.

Het lekkerste is natuurlijk als de brownie van binnen nog een beetje plakkerig is.