Mini - bananenbroodjes

Dit recept is écht super easy, gezond en ook nog eens leuk om te maken. Heerlijk als gezond tussendoortje, een echte traktatie. En het leuke is, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Het 'basis' brood is al heerlijk. Je kunt het zelf opfleuren met dingetjes die je super lekker vindt.

 

Voor 14 - 16 broodjes heb je nodig:

- 3 rijpe bananen

- 100 gram volkorenmeel (of amandelmeel als je glutenvrij eet)

- 25 gram havermout

- 2 eieren

- 50 gram olijfolie

- 100 gram melk

- 2 theelepels bakpoeder

- snufje zout

 

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bakpoeder, havermout, zout en volkorenmeel mengen. De bananen prakken en hier doorheen mengen. Eieren, melk en olie erbij en goed roeren.

Dit is je basis-brood.

Je kunt het  zelf smakelijk maken met bijvoorbeeld: rozijnen, stukjes abrikoos, nootjes, gedroogde bessen, etc. Doe de extra's erbij die je graag wil gebruiken.

Verdeel het beslag over 14 - 16 muffinvormpjes (vormen voor cupcakes) of gebruik een andere leuke cakevorm.

Ongeveer 20 minuten in de oven gaar laten worden (let op: als je een grotere vorm gebruikt moeten de broodjes natuurlijk langer in de oven). 

De broodjes zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en de prikker komt er weer 'schoon' uit.

Even laten afkoelen en dan lekker verantwoord genieten!