Kwarkbrood

Dit super lekkere tussendoortje is gezond én verantwoord en echt easy om te maken. Let me know als jij het voor elkaar krijgt om het te laten mislukken.

  

Wat heb je nodig voor één brood?

Basis

 - 250 gram volkorenmeel

 - 250 gram magere kwark

 - 1 ei

 - 1 theelepel bakpoeder

 - bakpapier

 

Ingrediënten:

 - abrikozen

 - rozijnen

 - kokosrasp

Bekleed het cakeblik met bakpapier. Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar (volkorenmeel, bakpoeder en de kokosrasp). Voeg dan het ei en de kwark toe en roer tot een zo glad mogelijk beslag. Let op! Het beslag plakt. Dit hoort zo wink-emoticon Snij de abrikozen in kleine stukjes en voeg samen met de rozijnen toe tot je er een deegbal van kunt kneden. Doe het deeg in het cakeblik (zo glad mogelijk strijken), zet de oven op 220 graden en zet het brood meteen in de oven (je hoeft de oven niet voor te verwarmen). Na ongeveer 30 minuten is je brood klaar. (Even checken met een satéprikker of er niets meer aan plakt als je deze erin steekt).

Ik zou zeggen: smakelijk genieten.

 

Je kunt overigens onbeperkt variëren met de ingrediënten. Denk aan:

 - gedroogde vijgen en dadels

 - rauwe nootjes

 - muesli of havermout

 - kaneel