Havermout muffins

Deze week aandacht voor een recept voor een gezond en lekker tussendoortje: havermoutmuffins met banaan.

 

Voor 10 muffins heb je nodig:

 1 banaan

 2 eieren

 125 ml melk

 2 tl bakpoeder

 125 gr havermout

 snufje zout

 scheutje olijfolie

 muffinvorm

 cupcakepapiertjes

 

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius. Mix de havermout met de eieren, melk, bakpoeder, zout en de olijfolie zodat het een massa wordt. Snijd de banaan in kleine stukjes en roer de stukjes banaan door de massa heen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 30 - 35 minuten gaar.

 Smakelijk!

 Natuurlijk kun je nog extra's toevoegen zoals kokos, stukjes gedroogde abrikoos, blauwe bessen, gojibessen .....

 

 Let op! De havermoutmuffins zijn vaster en komen minder hoog omhoog dat de muffins 'uit de winkel'