Groente en fruit uit het seizoen

Je hoort het vaak en veelvuldig: gebruik groente en fruit uit het seizoen. 

Een super goede tip! Maar waarom eigenlijk?

 

Als het het seizoen is voor bepaalde groenten- en fruitsoorten betekent dit meestal dat ze goedkoop zijn, vol vitaminen zitten, van de volle grond en niet uit de kas komen en in eigen land zijn gekweekt. Of zelfs een combinatie van al deze voordelen. Ze zijn hierdoor vaak verser en minder belastend voor het milieu omdat ze in veel gevallen niet ingevoerd worden uit verre landen.

Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee. Niet alleen goed voor je gezondheid maar ook nog eens voor je portemonnee en voor het milieu. Dat zijn dus 3 vliegen in 1 klap.

 

Groenten volop verkrijgbaar in juli

Andijvie, artisjok, groene asperge, witte asperge, aubergine, bloemkool, broccoli, chinese kool, ijsbergsla, courgette, koolrabi, komkommer, kropsla, mais, peultjes, postelein, prei, raapsteel, radijs, rode kool, sla, snijbiet, snijbonen, sperziebonen, spinazie, spitskool, tomaten, tuinbonen, tuinerwten, waterkers, witte kool, wortel.

Fruit volop verkrijgbaar in juli

Aardbeien, abrikozen, bramen, bosbessen, citroen, frambozen, kersen, kruisbessen, meloen, perziken, pruimen, rode bessen, zwarte bessen.