Een dagje uit en gezond eten .... geen ideale combi ...

Zoals de titel al aangeeft: inderdaad, geen ideale combi. En dan heb ik dan nog netjes uitgedrukt .....

Voor mij is dit altijd een storende factor. Zoals jullie weten heb ik gezond eten altijd hoog in het vaandel. Voor mij is gezond eten heel normaal. It's just a way of life. Ik voel me er lekker bij, heb veel energie en zit goed in m'n vel. Gezond eten is voor mij geen straf. Ik geniet van de gerechten die ik klaarmaak en van de variatie in mijn voeding.

Maar dan .... gaan we een dagje weg .... en dat is op het gebied van voeding echt een waanzinnige ergernis voor mij. Want juist op een dagje weg wil ik gezond eten. Dagjes weg kosten altijd veel energie (en geld, maar dat terzijde) en daarom is het juist op zo'n dag belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar laat dát nu eens een echt uitdaging zijn ....

Door de regel is het vrijwel onmogelijk om tijdens een dagje uit (pretpark, dierentuin, speeltuin ....) een gezond gerecht te scoren. Veel verder dan een wit en meestal klef broodje met nog kleffere kaas en als ik heeeeel veel geluk heb een schijfje komkommer kom ik echt niet .... Maar wat zie ik tot mijn grote verbazing de rest van de omgeving bestellen vanaf een uur of 11 in de ochtend ... ??? Juist ja! Producten waar ik van gruwel .... De kartonnen dozen met tekenfilmfiguurtjes gaan letterlijk als 'warme' broodjes over de toonbank. De buitenkant van de doos ziet er gezellig uit, maar de inhoud ... dat is echt om van te huilen .... gefrituurde hapjes, appelmoes en een drankje wat door de regel bomvol suiker en andere toevoegingen zit .... dus tel de voedingswaarde eens bij elkaar op en ik kom uit op allemaal 'lege' calorieën waar ons lichaam, en zeker het lichaam van onze allerkleinste helemaal niets mee kan ... Verder op de dag volgen dan nog de koekjes, snoepjes, cakes en ijsjes van meneer fabriek met een vergelijkbare voedingswaarde als het spul uit de kartonnen doos .....

Mij niet gezien hoor. Zolang er geen voedzame maaltijden gekocht kunnen worden loop ik rond met mijn rugzak. Gevuld met lekker en gezond eten voor de hele dag. En ja hoor, een ijsje op z'n tijd slaan wij ook niet af. En dat is prima. Want onze basis is lekker, voedzaam en gezond.