Het verschil tussen sterk en sterk

Hihi .... wat een rare titel voor deze blog. Hoezo verschil tussen sterk en sterk. Nou dát wil ik je graag uitleggen.

In mijn optiek is er namelijk een heel erg groot verschil tussen sterk en sterk. Je hebt namelijk sterkte mensen en je hebt sterke mensen. Jaaaa duhhhhhh ;)

Ok ... nu echt wat ik bedoel. We kennen hem ongetwijfeld allemaal: Popeye. Popeye is super sterk. Hij heeft grote spierballen en kan zwaar tillen. Dit is inderdaad een sterk persoon. Ik bedoel hiermee fysiek heel sterk. Kijk maar eens rond in de sportschool. Met name in het krachthok vinden we een heleboel fysiek sterke mensen. Iedereen weet hoe je dit kunt trainen. Wil je meer spiermassa kweken dan moet je aan de slag met gewichten. Zo makkelijk en zo zwartwit is het natuurlijk niet, maar dat is wel de basis om fysiek te kunnen groeien.

Maar .... er is nog een categorie mensen die heel erg sterk is. Een groot gedeelte van deze groep heeft geen spierballen en kan geen zware gewichten tillen .... Het is een groep mensen die mentaal heel erg sterk is. En dát zie je niet altijd aan de buitenkant. Deze groep mensen moeten we niet onder schatten. Mensen die mentaal sterk zijn zijn door de regel de meest succesvolle mensen. Ze weten wat ze willen en laten zich niet uit het veld slaan. Ze staan sterk in hun schoenen en gaan ergens voor. En dat kan best het kleine, iele meisje van de hoek van de straat zijn. Het heeft niets te maken met spiermassa en spieromvang.

Ik heb door de regel respect voor mensen die mentaal heel sterk zijn. Ze zijn zelfverzekerd en je weet wat je aan ze hebt. Ze zijn niet bang om afgewezen te worden, doen dingen op hun eigen manier en laten de buitenwereld voor wat het is. Ze trekken hun eigen plan en nemen hun eigen stappen. Meestal hebben ze weinig last van de mening van de buitenwereld en zitten ze lekker in hun vel.

Klinkt goed natuurlijk. Misschien denk je: YES dat is echt iets voor mij. Het goede nieuws is: ook jij kunt groeien in je mentale kracht. Maar pas op: easy is het niet hoor. Net zoals het tijd nodig heeft om spiermassa te kweken heeft het ook tijd nodig om mentale kracht te ontwikkelen. Ook nu geldt: stapje voor stapje en met vallen en opstaan ga je een heel eind komen. Als je er maar in gelooft!